MIELONKA Z DZIKA - Beata Drozd,

Klęczany, gm. Sędziszów Młp.

Pani Beata kultywuje tradycje łowieckie związane z kuchnią myśliwską. Na terenie Klęczan swoje łowisko posiada Koło Łowieckie „Podgorzałka”, które współpracuje z miejscową ludnością.

Skład produktu: świeże mięso z dzika, wywar z raperek wieprzowych, sól, pieprz, jałowiec, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek,

Sposób wytwarzania: Czyste mięso z dzika mielimy na grubym sicie, dodajemy wywar z raperek wieprzowych. Przyprawiamy solą, pieprzem, jałowcem, zielem angielskim, liściem laurowym i czosnkiem. Po dokładnym wymieszaniu składników puszkujemy i pasteryzujemy gotując w wodzie przez 3 godz. Po pasteryzacji konserwy szybko chłodzimy. Po 48 godz. doprowadzamy do szybkiego schłodzenia już gotowego produktu.

Mielonka z dzika ma oryginalny smak i zapach. Wytwarzana jest wyłącznie z naturalnych i zdrowych produktów. Dawny sposób pasteryzowania mielonki w słoikach zastąpiono puszką ze względu na dłuższy okres przechowywania.

Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
Will Hill UK www.w.betroll.co.uk Bookies